De Nationale Academie voor Media & Maatschappij

navmm

De Nationale Academie voor Media & Maatschappij is een idealistisch instituut dat beoogt mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en mentaliteit met betrekking tot relevante mediaontwikkelingen, zodat burgers in staat zijn de media op positieve wijze te benutten ten behoeve van hun eigen professionele en persoonlijke doelstellingen. Voor meer informatie zie www.mediaenmaatschappij.nl

De Academie biedt trainingen en opleidingen aan specifieke beroepsgroepen, zodat zij de mediaontwikkelingen herkennen, begrijpen, toepassen en evalueren in hun eigen werkveld. Het gaat hierbij om beroepsgroepen zoals het onderwijs, de bibliotheek, jeugdzorg en -hulpverlening, lokale overheden, politie en justitie, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.
 
De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is een initiatief van Stichting Media Rakkers in samenwerking met stichting De Kinderconsument, opinieleiders op het gebied van mediawijsheid van de jeugd. Zij zijn beiden al jaren actief in het verbeteren van mediawijsheid van kinderen, jongeren en hun professionele opvoeders en initiatiefnemers van opleidingen zoals de zeer succesvolle Nationale Opleiding MediaCoach (www.nomc.nl) – gesubsidieerd door het Leonardo da Vinci fonds van de Europese Commissie - en de nieuwe opleiding tot Social Media Professional.

De Nationale Academie voor Media en Maatschappij is het opleidingsinstituut voor mediawijsheid voor professionals en staat geregistreerd in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

IkBenOffline.nl Ganzenbordspel

Jip, 13 jaar: “Dit is Ganzenbord 2.0. Het gaat over Social Media Stress, dat is als Social Media je een beetje te hectisch worden. Met zo’n spel is het leuker en dus interessanter om het over mediawijsheid te hebben.”

Jikke en Suzan, beiden 13 jaar: “Dit is modern ganzenborden! De opdrachten in het spel herkennen we wel. Bijvoorbeeld als je huiswerk moet maken. Dan vooral: geluid uit, en je mobieltje beneden laten liggen.”

Speel ook het ganzenbordspel!

Voor de foto’s en de filmpjes van het IkBenOffline.nl Ganzenbordspel op het Canisius, klik hier

Facebook Liever Face 2 Face

Download hier de PDF.

Sharen Dit moment houd ik lekker voor mezelf

Klik hier

(C) Nationale Academie voor Media & Maatschappij
NAM logo rooddonker KLEIN

 

Volg ons!

TwitterYoutube