telefoon30Bied gebruikers/bezoekers de gelegenheid om een nieuwe balans te vinden tussen het gebruik van sociale media én de behoefte om ook los te zijn van deze sociale media. Verbied niet, maar bied aan.

telefoon30Integreer het thema ‘Social Media Stress’ binnen uw huiswerk- of studiebegeleiding o.a. door het creëren van voldoende SMS-vrije zones zoals studienissen of lokalen.

telefoon30Integreer het thema ‘Social Media Stress’ binnen uw instelling, o.a. door het creëren van voldoende SMS-vrije zones, rust- en concentratieruimtes (zitjes, banken, hoekjes, lokalen e.d.)

telefoon30Organiseer voorlichting en begeleiding over SMS en FOMO; laat uw bezoekers of leerlingen oefenen aan de hand van een mediadagboek dat besproken wordt tijdens door uw instelling georganiseerde bijeenkomsten.

telefoon30Creëer een losse, positieve en vooral humorvolle manier om de nieuwe thema’s als FOMO en SMS te herkennen: erom lachen en benoemen is de eerste stap naar een nieuw bewustzijn! Laat het vooral leuk zijn en blijven. 

IkBenOffline.nl Ganzenbordspel

Jip, 13 jaar: “Dit is Ganzenbord 2.0. Het gaat over Social Media Stress, dat is als Social Media je een beetje te hectisch worden. Met zo’n spel is het leuker en dus interessanter om het over mediawijsheid te hebben.”

Jikke en Suzan, beiden 13 jaar: “Dit is modern ganzenborden! De opdrachten in het spel herkennen we wel. Bijvoorbeeld als je huiswerk moet maken. Dan vooral: geluid uit, en je mobieltje beneden laten liggen.”

Speel ook het ganzenbordspel!

Voor de foto’s en de filmpjes van het IkBenOffline.nl Ganzenbordspel op het Canisius, klik hier

(C) Nationale Academie voor Media & Maatschappij
NAM logo rooddonker KLEIN

 

Volg ons!

TwitterYoutube